top of page
Bestuurlijke observatie.png

Bestuurlijke observatie® - handhaving in de praktijk

Ondermijnende criminaliteit is lang niet altijd zichtbaar, in tegenstelling tot “high impact crimes” zoals overvallen en ramkraken. Dit betekent dat gemeenten moeten investeren in het ophalen van signalen van ondermijning én deze vervolgens moeten onderzoeken.

 

Gemeenten zetten bij de bestrijding van ondermijning steeds accurater hun bestuurlijke bevoegdheden in. Daarnaast investeren gemeenten in het vergroten van bewustwording bij inwoners, zodat zij signalen gaan melden. Dit kan een spanningsveld opleveren in de regievoering op ondermijning. Immers, de politie heeft minder capaciteit en het aantal signalen kan door deze inzet op bewustwording stijgen. 

 

De vraag is dus hoe je als lokaal bestuur meer zicht krijgt op ondermijning. En hoe je vervolgens deze signalen aannemelijk kunt maken om bestuursrechtelijke maatregelen te nemen. Met een bestuurlijke observatie kunnen handhavers zaken vaststellen of uitsluiten. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat handhavers getraind zijn in het professioneel uitvoeren van een dergelijke bestuurlijke observatie.

 

In deze training krijgen handhavers inzicht in specialistische technieken om een gedegen bestuurlijke observatie uit te voeren. Hoe bereid je je voor? Hoe kom je tot gedegen constateringen om zaken vast te stellen of uit te sluiten? Hoe leg je bewijzen vast? Hoe kun je actief observeren in een buurt waar WhatsApp-groepen actief zijn en burgers handhavers aanspreken? Je wilt immers de bestuurlijk observatie niet in gevaar brengen. 

 

In de training ‘Bestuurlijke observatie® - handhaving in de praktijk’ leer je alle kneepjes van het vak en kun je na afloop direct aan de slag. Bestuurlijke observatie® is een methode voor handhavers om te observeren op publiek toegankelijke plaatsen met als doel een signaal of lokaal knelpunt aannemelijk te maken, vast te stellen of uit te sluiten. 

 

Deze training wordt verzorgd door professionals die decennialang hun sporen hebben verdiend in kwalitatieve observatieonderzoeken voor de FIOD, de douane, de rijksrecherche en de politie. Met deze inzichten biedt GOUDtrainingen als eerste deze unieke en praktijkgerichte training aan. Een must voor iedere handhaver.

Kerndoel

In de training leer je technieken hoe je een goede bestuurlijke observatie uitvoert in de praktijk. De uitkomsten van een gedegen bestuurlijke observatie leiden tot objectieve constateringen en een gedegen advies, waarmee een bestuurder een maatregel of besluit kan nemen.

Prijs

599,- (excl. btw)

Inclusief: het boek ‘Hoe schrijf ik een bestuurlijke rapportage?’ een luxe koffie/thee arrangement en een uitgebreide lunch.

Wanneer?

Neem contact op voor de mogelijkheden

bottom of page