top of page
Bestuurlijke Rapportage Politie.png

Training Bestuurlijke rapportage politie

Oplossingen van overlast en criminaliteit zijn niet altijd privaatrechtelijk en strafrechtelijk, maar kunnen ook liggen in het bestuursrecht. Hier liggen nog voldoende kansen voor de politie om zich te professionaliseren en haar positie te versterken. Om het lokaal bestuur op een hoog niveau te adviseren, is een kwalitatieve bestuurlijke rapportage van groot belang. Hiermee kan de politie signalen en knelpunten die spelen, kracht bijzetten. Een bestuurlijke aanpak is geen doel op zich, maar een samenspel tussen partners en het lokaal bestuur.

 

De bestuurlijke rapportage is een professioneel middel, een instrument in het voorkomen en bestrijden van criminaliteit en ondermijning en/of het beëindigen van ongewenste situaties in de wijk. Een bestuurlijke rapportage geeft de politie een duidelijke positie en verantwoordelijkheid. Men voorkomt hiermee dat men vanuit een traditionele aanpak direct gaat uitvoeren, of direct in oplossingen gaat denken. De bestuurlijke rapportage legt de regie waar zij hoort in een professioneel, gedegen advies aan het lokaal bestuur of de burgemeester.

Kerndoel

In deze training leer je een kwalitatieve bestuurlijke rapportage samen te stellen en uitwerken. Daarnaast professionaliseer je je adviesvaardigheden. Hierdoor kan het bestuur een besluit of maatregel nemen op een goed onderbouwde manier.

Prijs

599,- (excl. btw)

Inclusief: het boek ‘Hoe schrijf ik een bestuurlijke rapportage?’, een luxe koffie/thee arrangement en een uitgebreide lunch. 

Wanneer?

Neem contact op voor de mogelijkheden 

bottom of page