Ga voor goud met
onze inspirerende
trainingen.

KLASSIKALE TRAINING

Training Integraal bestuurlijk adviseren op ondermijning

Strategisch adviseren op bestuurlijke uitdagingen
Kwetsbare personen binnen een gemeente zijn en worden slachtoffer van ondermijning. Jongeren die gedwongen strafbare feiten plegen, arbeidsmigranten die worden uitgebuit, huiszoekers die onder druk worden gezet, zorgfraude bij kwetsbare personen, vakantieparkproblematiek. Er liggen stevige bestuurlijke taken verscholen in de aanpak van ondermijning. Taken die verder gaan dan alleen veiligheid. Hoe adviseer jij jouw bestuurders hierover? Hoe kun je strategisch adviseren en daarbij rekening houden met de beschikbare capaciteit en middelen? Wat wordt de visie in de volgende fase van de aanpak van ondermijning? En op welke strategie zou jij inzetten voor de komende vijf jaar? Hoe bevorder je bestuurlijke samenwerking binnen gemeenten en met externe partners?

Inhoud training
Deze driedaagse training is uniek en biedt maatwerk op gemeentelijk niveau om je bestuurlijke adviesvaardigheden op ondermijning te professionaliseren.

In de training wordt gewerkt aan de hand van een drietraps-spoor:
1. Verdiepingskennis ondermijning in de huidige bestuurlijke context
2. Tot een lokaal ondermijningsbeeld komen
3. Bestuurlijk adviseren

Deze training biedt een verdieping op ondermijning. Ga je ad hoc de aan de slag met signalen of zet je in op verdieping met de aanpak van de structuren van georganiseerde criminaliteit? Dus niet alleen juichen bij het oprollen van een drugslab, maar afvragen waarom het mogelijk was dat de verdachte een drugslab op een locatie kon opzetten? Welke kwetsbare personen zijn daarbij ingezet? Wat was de lokale verwevenheid? En hoe kan dit in de toekomst worden voorkomen.

Data
– donderdag 28 november 2024
– donderdag 9 januari 2025
– donderdag 23 januari 2025

Locatie
Amersfoort

Trainers
Edward van der Torre, Jeroen Bakker en een burgemeester.

Inclusief
Uitgebreide lunch, individuele coaching, online leeromgeving, boek en studiematerialen.

Bekijk onze folder voor meer informatie over de training, trainers en programma.

€ 1.895,00 (excl. btw)